Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στείλτε και εσείς ένα γράμμα στο Καστελόριζο.

184282_178311705546940_668777_n
Το κείμενο είναι από δημότη του Καστελόριζου αναρτημένο σε blog με σκοπό να ζητήσει βοήθεια – ηθική συμπαράσταση για το νησί του.
Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.
Η εκάστοτε κυβέρνηση φαίνεται πως συναινεί στις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων που θέλουν να αποκόψουν την ζωτική, επί χάρτου, θαλάσσια ένωση Ελλάδας και Κύπρου, αφού θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου «να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα».
Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια ευχητήρια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού.
Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά.
Στείλτε τις κάρτες σας ή το γράμμα σας στις ακόλουθες διευθύνσεις:
 
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη
851 11
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
 
Ελλάδα
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:
Megisti Municipality or Elementary School
Megisti
851 11
Kastelorizo
Dodekanisa
GREECE

1 σχόλιο:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΛΗΣ είπε...

Ολα τα νησια μας ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και θα παραμεινουν ,δικαιουνται δε καθε δημοσια και κοινωνικη υπηρεσια απο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Μονο που οι υπηρεσιες αυτες μπορουν ΝΑ ΚΑΥΦΘΟΥΝ και με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ μεταξυ ΔΗΜΟΥ και διαφορων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ της Κεντρικης Εξουσιας.

Αναζήτηση