Εκκλησιαστικό Ρητό

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστίες από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας προς τον Γιώργο Γεωργίου για το ιστορικό αφιέρωμα "ΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ"

11016549_677294695713902_1722338542_n
Με ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ έλαβα σήμερα εγγράφως τις ευχαριστίες από το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ της Εθνικής Τράπεζας, για το Ιστορικό Αφιέρωμα "ΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ" που "ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ" τους το κατέθεσα !

Το Μορφωτικό Ιδρυμα απέστειλε επίσης και τις θερμές ευχαριστίες των απογόνων/κληρονόμων του Φωτογράφου Περιηγητή Βαφιαδάκη, που διάβασαν και εκτίμησαν το πόνημα. Χάρις σ΄αυτούς, εκατοντάδες προπολεμικές φωτογραφίες του Καλλιτέχνη σώθηκαν, παραχωρώντας τες σαν δωρεά στο Ιδρυμα, αρκετές των οποίων και με επίκεντρο τα ΨΑΧΝΑ που τα επισκέφτηκε προπολεμικά μαζί με πολυπληθή ομάδα επιφανών περιηγητών 2-3 φορές !
Αφορμή για την εργασία αυτή, στάθηκε μια προπολεμική φωτογραφία, που είδα αναρτημένη στο διαδίκτυο, τραβηγμένη στα Ψαχνά Ευβοίας, που εικόνιζε τον άγνωστο τότε περιηγητή με παραδοσιακό Ψαχνιώτη της εποχής που φορούσε φουστανέλα. Η έρευνα άρχισε ένα χρόνο πριν και μέσα σε λίγους μήνες εξιχνιάστηκαν τα εικονιζόμενα πρόσωπα της φωτογραφίας και πρώτος ο περιηγητής Βαφιαδάκης, ενώ ξεδιπλώθηκαν πτυχές της ζωής του αλλά και των περιηγήσεων στην περιοχή μας. Το Ιδρυμα της Τράπεζας ευγενώς μου παραχώρησε τις φωτογραφίες για να εκπονήσω την μελέτη.
Θέλω από καρδιάς και δημοσίως, γι΄αυτή την πρωτότυπη αλλά και εξαιρετικά σημαντική για την ιστορία της περιοχής μας εργασία, να ευχαριστήσω τους φίλους που συνέδραμαν σ΄αυτή την αναζήτηση με πρώτο τον συμπατριώτη φίλο μου Σπύρο Ραπτάρχη, σκαπανέα, επίσης, της λαογραφίας και ιστορίας της περιοχής. Ευχαριστώ επίσης τις φίλες Δημήτρα Χειμώνα και Κική Θεωδορίδου για την βοήθεια, όπως και την ξαδέλφη μου Βασιλική Μπισμπικοπούλου για την ενθάρρυνση και στήριξη. Eυχαριστίες απευθύνω επίσης και στο site του ΨΑΧΝΙΩΤΗ και προσωπικά στον φίλο Σταμάτη Ρουσόδημο για την ανάρτηση του πονήματος, το οποίο και αναδημοσιεύω. Η ιστορία είναι ζώσα γνώση και πρέπει να διαχέεται.
Η τιμή που έλαβα και οι ευχαριστίες δεν ανήκουν σε μένα. Ανήκουν στους Ευβοείς και Ψαχνιώτες φίλους μου και στη γενέτειρα πόλη των Ψαχνών, όπου και αφιερώνω αυτή την ανάρτηση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση