Εκκλησιαστικό Ρητό

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Ευοίωνο το μέλλον για τον Μπάμπη;

12794332_1730481433840268_4908790659168991965_nΠοιος από την πόλη των Ψαχνών αλλά και από τα περίχωρα και την Χαλκίδα δεν γνωρίζει τον Μπάμπη, έναν συνάνθρωπό μας που περιπλανάται και επιζεί από την βοήθεια πολλών πολιτών που του προσφέρουν φαγητό και νερό. Στα μάτια του είναι ζωγραφισμένη η θλίψη αλλά ουδέποτε ζήτησε την βοήθεια κανενός αν και κάποιοι του την δίνουν απλόχερα.
Όπως θα διαβάσετε και εσείς στο δημοσίευμα του off magazine, το οποίο παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω, φαίνεται να είναι ευοίωνο χάρη στο ενδιαφέρον του κου Κώστα Γάλλου. Δείτε το δημοσίευμα:

[ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ]
(''ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ'')
Φωτογραφία: Πορίκης Ευστάθιος
Επιμέλεια θέματος: Παντούλας Χρήστος
Άστεγος. Και μόνο στο άκουσμα της λέξης νιώθεις το στομάχι σου να σφίγγεται, χωρίς να χρειάζεται να ακούσεις την ιστορία, η οποία πάντα συνοδεύει τον καθένα και οδηγεί σ’ αυτήν την κατάληξη.
Και παρότι οι σχετικές ιστορίες μοιάζουν ολοένα και λιγότερο να έχουν βγει από ένα κακό παραμύθι, αντιθέτως αυξάνονται καθημερινά, παραμένοντας όχι λιγότερο θλιβερές.
Αν ζεις στην Χαλκίδα, αυτόν τον άνθρωπο είναι μαθηματικά ακριβές, πως τον έχεις συναντήσει έστω μία φορά! Η εικόνα του ενδέχεται να φοβίζει, να ξενίζει, να προκαλεί την ειρωνία, τον οίκτο, την οργή ή ό, τι άλλο όχι και τόσο θετικό...
Όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα, πάντα δυστυχώς καταλήγουν στην αδιαφορία!
Αδιαφορία δε δηλώνει η συνεχής περιπλάνηση του εικονιζόμενου (Μπάμπης) σε αυτήν την κατάσταση από τη μεριά όλων μας (κατάλληλοι για την περίπτωσή του φορείς, κοινωνία) κλπ;
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΣΧΗΜΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 66ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΑΜΠΗ
Τα άσχημα γεγονότα στη ζωή του 66χρονου πλέον Μπάμπη ξεκινούν περίπου 35 χρόνια πριν, όταν πηγαίνει στην Αμερική για μία καλύτερη ζωή και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα επιστρέφει στην Ελλάδα τελείως διαφορετικός!
Ένας αγώνας για να σωθεί από την βαριά κατάθλιψη, στην οποία παραδίνεται συχνά - πυκνά, είναι πλέον η καθημερινή ρουτίνα της οικογένειάς του...
Κλινικές, ψυχιατρεία, εισαγγελείς είναι λέξεις, που στοιχειώνουν την οικογένεια Χονδρού μέχρι και σήμερα!
Σύντομης διάρκειας νοσηλείες, συνοδευόμενες από τάσεις φυγής, όταν πλέον επέστρεφε στην οικογενειακή του εστία!
Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά μία μητέρα, που φροντίζει τον χωρίς προφανή - γνωστό λόγο αλλαγμένο Μπάμπη... Όσο ζει ο γιος της έχει τα απαραίτητα για επιβίωση και κοιμάται σπίτι της, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, που δε βρίσκεται εν ζωή!
Όταν φεύγει η μητέρα του από τη ζωή, ξεκινάει η απόλυτη ταπείνωση! Η περιπλάνηση χωρίς λόγο, η (οικοιοθελής ''αστεγία''; ), η προσπάθεια διακοπής επικοινωνίας με τους πάντες, ακόμα και με τους εναπομείνατες συγγενείς α' βαθμού, τα αδέρφια του!
Είναι όμως έτσι;
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΟ OFF [MAGAZINE] Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ
Μεσημέρι Δευτέρας, 1/2/2016 και ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον, που επιδεικνύει αρκετές μέρες τώρα ο συμπολίτης μας Κώστας Γάλλος, δύο από τα αδέρφια του βρίσκονται στην πλατεία Αγοράς στην Χαλκίδα, με σκοπό να πείσουν τον Μπάμπη να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα Αρτάκης, για να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες! Παράξενο που χρειάστηκε, ουσιαστικά ένας ''ξένος'' για να ανταποκριθούν στην κινητοποίηση...
Ας δούμε το διάλογό μας με την κ. Μαρία Χονδρού:
-Πώς αισθάνεστε που ο αδερφός σας περιπλανιέται στους δρόμους της Χαλκίδας, αλλά και των περιχώρων;
-Στενοχωριόμαστε! Τί να κάνουμε όμως; Τον παίρνουμε συνεχώς σπίτι μας, αλλά συνέχεια το σκάει. Κάθεται 2-3 μέρες και ξαφνικά φεύγει!
-Έχετε αποτανθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;
-Έχουμε απευθυνθεί παντού! Τον ''παίρνουν'' 1 - 2 μήνες στα ψυχιατρεία και μετά τον διώχνουν, λόγω μη διαθεσιμότητας κλινών! Έτσι τον φιλοξενούμε στο σπίτι μας, αλλά σε λίγες μέρες ''το σκάει''!
-Εσείς τί λύση πιστεύετε πως πρέπει να υπάρξει;
-Πιστεύουμε πως μόνη λύση είναι ο Χαραλαμπάκης μας να μπει σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποιο γηροκομείο. Είναι δύσκολο να γινόμαστε χωροφύλακες για να μην ''το σκάει''!
ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 66ΧΡΟΝΟΥ
Πολλές είναι οι πληροφορίες, που διαμοίβονται μεταξύ των συγχωριανών του Μπάμπη!
Η κοινή γνώμη συντείνει στο γεγονός, ότι ο 66χρονος είναι θύμα της οικογένειάς του και πως οι ίδιοι μεθοδεύουν την υπάρχουσα κατάσταση, διώχνοντάς τον από το σπίτι τους και αναζητώντας ένα άσυλο για τον ίδιο, ώστε να λαμβάνουν τα χρήματα, που ο ίδιος λαμβάνει από κάποια σύνταξη...
Σε καμία περίπτωση δεν τα υιοθετούμε!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ''ΨΥΧΕΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ''
Οι Έλληνες αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά μεγαλόψυχοι και ανώτεροι των περιστάσεων! Ο κύριος Κώστας Γάλλος, που τον τελευταίο μήνα έχει σταθεί σαν πραγματικός αδερφός στον 66χρονο, επιβεβαιώνει την ύπαρξη μέχρι στιγμής της ανθρωπιάς και των λεπτών συναισθημάτων...
Υπάρχει όμως και ο αντίποδας. Μία κλειστή κοινωνία, που επί αρκετά χρόνια αδιαφορεί για την τύχη μίας ανθρώπινης ύπαρξης και ενώ γνωρίζει, εθελοτυφλεί!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
Όπως και να έχει το μέλλον του Μπάμπη προδιαγράφεται ευοίωνο χάρη σε έναν άγνωστό του, που ασχολήθηκε πολυήμερα και ουσιαστικά...
Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, αλλά και οι αρμόδιοι φορείς, που οφείλουν να κοιτάξουν το θέμα του γνωστού - άγνωστο''περιπατητή Χαλκίδας και περιχώρων'' ουσιαστικότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση