Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Σ.Κεδίκογλου: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ψαχνών

Την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.
Σ.Κεδίκογλου: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Κέντρων Υγείας Ψαχνών
Σ.Κεδίκογλου: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Κέντρων Υγείας Ψαχνών
Ο κος Κεδίκογλου υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «η καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών και η ταυτόχρονη περικοπή τους, που φτάνει σε ποσοστό έως και 35%,  δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, καθώς είναι γνωστές οι  σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Το  γεγονός δε ότι παραμένουν ανοιχτά,  παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στους ασθενείς, οφείλεται κυρίως στην αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης  γιατρών και προσωπικού».
 
Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:
 
«Ζοφερό προδιαγράφεται το μέλλον των Κέντρων Υγείας, η λειτουργία των οποίων βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο, μετά τις  μειώσεις των κονδυλίων για τις εφημερίες των γιατρών, που όχι μόνο δεν επαρκούν για την αποπληρωμή όσων έχουν εκτελεστεί, αλλά δημιουργούν πρόβλημα και με όσες έχουν προγραμματιστεί.
Η καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών και η ταυτόχρονη περικοπή τους, που φτάνει σε ποσοστό έως και  35%,  δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, καθώς είναι γνωστές οι  σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Το  γεγονός δε ότι παραμένουν ανοιχτά,  παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στους ασθενείς, οφείλεται κυρίως στην αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης  γιατρών και προσωπικού.
 
Τον κίνδυνο να βάλει «λουκέτο» αντιμετωπίζει και το  Κέντρο Υγείας Ψαχνών, το οποίο υπάγεται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Οι γιατροί που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας έχουν ζητήσει επανειλημμένα να τους δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους μετά και την απάντηση(με αρ. πρωτ. 28895/09-02-2016), που έλαβαν από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, βάσει της οποίας αιτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας την κάλυψη του ποσού των περικοπών εφημεριών έτους 2015.
 
Η απόφαση για την περικοπή των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Γενάρη μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2015, καθώς και η μη πληρωμή καθόλου του τελευταίου τριμήνου του 2015, η μη πληρωμή των  υπερωριών του προσωπικού για όλο το 2ο εξάμηνο του 2015 και η  μη καταβολή δαπανών, στις οποίες έχουν ήδη  υποβληθεί για επιστροφή από διακομιδές το ίδιο έτος χαρακτηρίζεται παράνομη και αυθαίρετη, ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του Κέντρου Υγείας καθώς οι γιατροί δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
 
 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, που έχει ανακύψει όσον αφορά στην καθυστέρηση πληρωμής και περικοπής του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι λειτουργικές ανάγκες.
 
2.Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση του ποσού των περικοπών».
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=41430#sthash.m7mZ4o6W.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση