Εκκλησιαστικό Ρητό

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών στο Δημαρχείο των Ψαχνών. Τι είπαν για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες έργων. Τοποθετήσεις Ψαθά, Μπουροδήμου και Ηλιάδη.

Στα πλαίσια των επισκέψεων στους Δήμους της Περιφέρειας Ελλάδος και ειδικότερα της Εύβοιας  που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Φάνης Σπανός μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Δημήτρη Βουρδάνο και Γιώργο Κελαϊδίτη και την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Μίνα Παπαναστασίου σήμερα περιοδεύουν στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Πρώτη στάση ήταν η τοπική κοινότητα της Καστέλλας, όπου συζήτησαν με τους πολίτες και όχι μόνο για τα προβλήματα και τα ζητήματα που δημιουργούνται από τους αθίγγανους που βρίσκονται στην περιοχή, και όπως τόνισε ο Δήμαρχος κος Ψαθάς για αυτό από την πλευρά του ήθελε να γίνει το αστυνομικό τμήμα στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα.

Δεύτερη στάση της επισκέψεως των αντιπεριφερειαρχών ήταν το δημαρχείο στα Ψαχνά όπου συζήτησαν με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ματράκα, Ράζο και Κιαπέκο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κο Κοντογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ψαχνών κο Γιαννούτσο και τους επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ Μπουροδήμο και Ηλιάδη.
Από την μεριά του ο Δήμαρχος αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τους Αντιπεριφερειάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας όπως θέματα οδοποιίας, για την παράκαμψη Χαλκίδας-Αρτάκης-Ψαχνών, για τον δρόμο Ψαχνά-Βόρειο Εύβοια, για το Δρεβένι, για τον δρόμο στους Στρόπωνες, στον Πισσώνα, Ψαχνά-Πολιτικά, Πολιτικά-Νεροτριβιά και στον Κολοβρέχτη.
Από την μεριά του ο Δήμαρχος τόνισε ότι κάτι θα πρέπει να γίνει ώστε να μπορέσει να στεγαστεί το ΕΠΑΛ σε δημόσιο κτίριο, ενώ ζήτησε από τους αντιπεριφερειάχες να υπάρξουν από κοινού κινήσεις για το θέμα που έχει προκύψει για την εταιρία Λάρκο. Ακόμη αναφέρθηκε και στο φράγμα, όπως αναφέρθηκε και ο πρώην δήμαρχος κος Μπουροδήμος, όπου έκανε αναφορά και στις απαλλοτριώσεις αλλά και ο κος Ηλιάδης, όπου τόνισε ότι το έργο αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο τον Δήμο μας αλλά και ολόκληρη την Εύβοια και είναι έργο ανάπτυξης. Ακόμη ο κος Ηλιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της συλλογής τσαγιού, όπου όσους ασχολούνται με αυτό στην Δίρφυ, τους αντιμετωπίζουν ως «χασισέμπορους» κάτι που θα πρέπει να σταματήσει. Ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή και ανάπτυξη σημαίνει θέσεις εργασίας.
Ακόμη έγινε αναφορά από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος των Ψαχνών κο Γιαννούτσο για το ΤΕΙ και την αναβάθμισή του.
Από την μεριά τους οι αντιπεριφερειάρχες άκουσαν με προσοχή τα παραπάνω, αναφέρθηκαν στα διάφορα προγράμματα που θα ενταχθούν τα έργα οδοποιίας, στην από κοινού δράσεις για η Λάρκο, που αν κλείσει και αυτή τότε θα υπάρχει πρόβλημα, για το φράγμα το ότι μπορεί να ενταχθεί σε τρία προγράμματα, αλλά εάν δεν υπάρξουν από παντού πιέσεις και δεν ενταχθεί τώρα, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Αναφέρθηκαν στο Κριεζώτειο που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του, και όπως τόνισε ο Δήμαρχος θα ανοίξει τις πόρτες του στις 30 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση-ενημέρωση για τους αγρότες της περιοχής, στους βυζαντινούς ναούς της Άτταλης όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες, στα προγράμματα Leader που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, αλλά και για τα κέντρα επιχειρηματικότητας και διάφορες κινήσεις που γίνονται ώστε να αναπτυχθούν οι επιχειρηματικές δράσεις στην περιφέρεια.
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση