Εκκλησιαστικό Ρητό

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Κραυγή αγωνίας των προσφύγων στην Ειδομένη: «Τα παιδιά μας αρρωσταίνουν, πεθαίνουν» [εικόνες]. "Δεν θα γίνει η Ελλάδα τάφος των προσφύγων".

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη.
Σε τελευταίο δημοσίευμά της μάλιστα η Daily Mail αναφέρεται στις αρρώστιες που θερίζουν τα παιδιά μετά την συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Οι διάρροιες και ο πυρετός έχουν οδηγήσει πολλά από αυτά στο νοσοκομείο, ενώ η καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε την Ειδομένη σε λασπότοπο.

Όπως σημειώνει το βρετανικό Μέσο, θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Από την πλευρά τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δηλώνουν ότι το 40% περίπου του πληθυσμού της Ειδομένης είναι παιδιά, και επιβεβαιώνουν ότι πολλά αρρωσταίνουν λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και της έλλειψης υγιεινής.
Άλλοι πάλι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αναγκασμένοι να καίνε ξύλα, πλαστικά, σακούλες ακόμα και παλιά ρούχα προκειμένου να ζεσταθούν.
Μιλώντας στην Daily Mail ο 23χρονος Ιμπραήμ Μαρντινί από το Χαλέπι λέει: «Τα παιδιά μας πεθαίνουν. Υπάρχει νερό παντού, ακόμα και κάτω από τις τέντες. Τώρα οι βόμβες στην Συρία φαντάζουν καλύτερες ακόμα και από αυτή τη μιζέρια. Δεν είμαστε ζώα».
Από την πλευρά του ένας άλλος πρόσφυγας, ο 27χρονος Ταρίκ Μοαμέντ λέει ότι και η σύζυγός του και οι δύο κόρες του αρρώστησαν και ξεκίνησαν αντιβιώσεις. «Δεν ξέρω τι θα μας συμβεί. Χθες βράδυ η σκηνή κολυμπούσε μέσα στα νερά».

Υ.Γ: Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ο Πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να γίνει τάφος των προσφύγων. Δεν ήλθαν οι πρόσφυγες για να πεθάνουν στην Ελλάδα. Αφού δεν έχει σχέδιο ο κος Τσίπρας ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι με ασφάλεια και να μην κινδυνεύει η ζωή τους από τα φυσικά φαινόμενα, από αρρώστιες και όχι μόνο, γιατί πήρε μία τέτοια απόφαση γι να κλείσουν τα σύνορα; Είμαστε σοβαροί Αλέξη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση