Εκκλησιαστικό Ρητό

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Η Ένωση Αθέων προκαλεί τους πιστούς με πάρτι κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή

Την ώρα που διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού η Ένωση Άθεων προκαλεί για ακόμη μία φορά καλώντας σε "φανερό δείπνο" κρεατοφαγίας, όπως ο ίδιοι αναφέρουν με ανακοίνωσή τους. Ειρωνεύονται μέσω της ανακοίνωσής τους την Μ. Παρασκευή λέγοντας Παρασκευή 29-04-2016 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») και καλούν όλο τον κόσμο να συμμετέχει στον "Φανερό Δείπνο" κοροϊδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον Μυστικό Δείπνο του Θεανθρώπου με τους Δώδεκα Μαθητές του.

Η Ένωση Άθεων έχει προκαλέσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, όπως με το σύμφωνο συμβίωσης, με την κατάργηση των ιερών μας συμβόλων και με πολλά άλλα θέματα που απασχολούν την θρησκεία μας. Χωρίς όμως να κατανοούν ή μάλλον να μην θέλουν να αποδεχτούν ότι το κύριο θρήσκευμα στην Ελλάδα είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα, αλλά υπάρχει το δικαίωμα της Ανεξιθρησκείας χωρίς όμως να προκαλούν τους υπόλοιπους. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους κυβερνώντες και να σταματήσουν να σιγοντάρουν τέτοιες πρακτικές.
Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ένωσης των Άθεων:
"Η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί όλες και όλους στον «Φανερό Δείπνο», την Παρασκευή 29-04-2016 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ.
Απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων.
Χορτοφάγοι/ες και κρεοφάγοι/ες είναι όλοι/ες ευπρόσδεκτοι/ες, αρκεί να υπάρχει κέφι και το μενού προσαρμόζεται!
Δεν θα υπάρχει ενιαίο μενού ή προκαθορισμένο κόστος, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.
Στην Αθήνα η εκδήλωση θα γίνει στο ψητοπωλείο "Η Γυριστρούλα", Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 9 & Αδριανού γωνία (απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο), τηλ. 210 3211966.
Στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στο "Ελιά Λεμόνι", Μάρκου Μπότσαρη 19Α, τηλ. 2310888558, 2310865691.
Στην Ξάνθη Ψητοπωλείο "Μέτκος" (πρώην "Πελαγεία"), Βενιζέλου 84.
(Αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε και στη δική σας πόλη, επικοινωνήστε μαζί μας!)
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και όλες. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση