Εκκλησιαστικό Ρητό

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

1o Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών. 175 χρόνια λειτουργίας.


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών λειτούργησε για πρώτη φορά στις 2 Σεπτεμβρίου 1841 ως Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, με πρώτο δημοδιδάσκαλο τον Εμμανουήλ Ι. Κριεζή. Είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 175 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας, εκπονείται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών. 175 χρόνια ιστορίας». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ανακαλύπτουμε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορική διαδρομή του σχολείου και έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μία από αυτές είναι και η έκθεση φωτογραφικού υλικού που αφορά στο Σχολείο μας.
Στο αρχείο μας υπάρχει αρκετό υλικό, αλλά θα θέλαμε να το συμπληρώσουμε με φωτογραφίες ή άλλα υλικά σχολικού ενδιαφέροντος (ενδεικτικά, απολυτήρια) που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι σας ή σε κάποιον γνωστό ή φίλο.
Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή, φέρνοντας στο σχολείο παλιές σχολικές φωτογραφίες, ενδεικτικά, απολυτήρια ή ό,τι άλλο υλικό σχολικού ενδιαφέροντος έχετε. Θα τα επεξεργαζόμαστε ηλεκτρονικά (με το scanner, με φωτογραφική μηχανή) και στη συνέχεια θα τα παίρνετε πίσω την ίδια στιγμή χωρίς καμία αλλοίωση και στην κατάσταση που τα φέρατε.
Για την επιτυχία του προγράμματος, θεωρούμε πως η βοήθειά σας είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Βασίλειος Ε. Τόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση