Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Το Μουσείο ταξιδεύει στην Ελλάδα» και η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί από την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος, θα διατεθεί μια Μουσειοσυσκευή με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, και θα δανείζεται εντελώς δωρεάν, στα σχολεία υπό την επίβλεψη της βιβλιοθήκης, προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθημάτων γύρω από την συγκεκριμένη θεματολογία, προκειμένου τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έρθουν πιο κοντά στο κόσμο του Μουσείου.
Η συγκεκριμένη μουσειοσυσκευή απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, καθώς και αντίγραφα των πιο αντιπροσωπευτικών έργων της Κυκλαδικής συλλογής του Μουσείου, μαρμάρινα αγγεία και ειδώλια. Μέσα από αυτό το υλικό, τα παιδιά μαθαίνουν πως ήταν η ζωή στα νησιά των Κυκλάδων 5000 χρόνια πριν, τι ήταν ο Κυκλαδικός Πολιτισμός, η καθημερινή ζωή των κατοίκων, οι ασχολίες τους, πως έφτιαχναν τα σκεύη τους, τι είναι τα κυκλαδικά ειδώλια. Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού και μέσα από την προτροπή των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση
Το πρόγραμμα αυτό είναι μια συνεργασία του τμήματος Επικοινωνίας και Ανάπτυξης και του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που προσφέρει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και απευθύνεται σε σχολεία της επαρχίας.
Έτσι λοιπόν, με την συνεργασία αυτή επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση του ρόλου της βιβλιοθήκης προσφέροντας μεθόδους για έναν εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης που επεκτείνεται πέρα από τα στενά όρια που την πλαισιώνουν, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον εμπειριών και μάθησης για τους χρήστες της.
20160701_124006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση