Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Χορωδία από το Mioveni της Ρουμανίας στα Ψαχνά. Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο. Φωτογραφικό υλικό

Χορωδία από το Mioveni της Ρουμανίας εχθές επισκέφθηκε την πόλη των Ψαχνών, όπου το βράδυ συμμετείχε στο φεστιβάλ χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας. Το απόγευμα επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τους καλωσόρισε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου "Λευτέρης Μυλωνάς" η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα Τζεράνη Ευαγγελία. Μαζί τους ήταν μέλη του Δ.Σ. της περιοχής τους, όπου αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας, αναφέρθηκαν στην ιστορία της περιοχής τους, στην τοπική τους οικονομία αλλά και στο ότι επιθυμούν να υπάρξει μία αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων για διάφορα ζητήματα που μπορεί να απασχολήσουν, αρχής γενομένης από τον πολιτισμό, ο οποίος τις ενώνει.
Ευχαρίστησαν την κα Μύταλα αλλά και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών "Η Έκφραση" και την πρόεδρό του κα Μάγδα Μπαζώτη για την πρόσκληση που τους έκαναν αλλά και για την φιλοξενία. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρούσες στην αίθουσα του Δ.Σ ήταν και οι κυρίες του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Από την μεριά του Δήμου, όπως αναφέραμε και παραπάνω, καλωσόρισε τους καλεσμένους η Πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα Τζεράνη Ευαγγελία, τους ευχαρίστησε για αποδοχή της πρόσκλησης συμμετοχής στο φεστιβάλ χορωδιών, αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία της πόλης των Ψαχνών αλλά και προέτρεψε τους επισκέπτες να δουν από κοντά τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία και είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας αλλά και το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στα διατηρητέα κτίρια.
Κατόπιν αντάλλαξαν οι παρευρισκόμενοι ευχαριστίες και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στην είσοδο του Δημαρχείου.
Κλείνοντας δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να πούμε ότι παρούσα ήταν και η πρόεδρος της ΟΠΣΕ και μέλος της  Unesco κα Νία Κομπορόζου, η οποία ήταν ο συνδετικός κρίκος για την συμμετοχή της Ρουμάνικης χορωδίας στο χορωδιακό φεστιβάλ στα Ψαχνά.
Σε επόμενο Δημοσίευμά μας θα δείτε βίντεο από το φεστιβάλ με την συμμετοχή και της Ρουμάνικης χορωδίας
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση