Εκκλησιαστικό Ρητό

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Εγκαίνια έκθεσης του Andrea Valleri στα Ψαχνά. Δείτε φωτογραφικό υλικό

Στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια της έκθεσης του φιλέλληνα Andrea Valleri, με θέμα "Αποδομήσεις" Την παρουσίαση έκανε ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Θανάσης Αγγέλου.

Ο Andrea Valleri είναι ένας Βενετός καλλιτέχνης που εκτός από την ενασχόληση του με τις καλές τέχνες διδάσκει φιλοσοφία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας του.
Το πάντρεμα αυτών των δύο κόσμων σε συνδυασμό με την αγάπη του καλλιτέχνη για την ελληνιστική τέχνη και ιστορία έδωσαν σχήμα και πνοή στην ιδιαίτερη θεματολογία των έργων του.
Η έκθεση που παρουσιάζει στα Ψαχνά  αποτελείται από ένα σύνολο έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, που χαρακτηρίζονται από την έντονη αντιπαράθεση διαφορετικών συμβόλων και παραστάσεων.
Η Pop Art συναντά τις μορφές τις ελληνιστικής τέχνης σε μια σύνθεση που κύριο λόγο κατέχει ο αφαιρετικός συμβολισμός και ο υφέρπων σχολιασμός πάνω στα ζητήματα της εποχής μας. Η αναπαράσταση του τεχνολογικού πολιτισμού αντιπαρατίθεται σε εικόνες εμπνευσμένες από την κλασσική αρχαιότητα, δημιουργώντας ένα συμβολικό πεδίο που οι ένιες του αιώνιου και του προχυμένου συνομιλούν εμφατικά.
Τα ξύλινα γλυπτά του αντιπροσωπεύουν μια προσωπική ερμηνεία και απόδοση ιδεών και συμβόλων της φιλοσοφίας, που όπως ίδιος λέει παραμένουν αναλλοίωτα στην κυκλική πορεία του χρόνου.
Η τέχνη του Andrea Valleri στέκει σαν μια πρωτότυπη διανοητική και πνευματική περιπέτεια. Η δραματική και έντονη παρουσία της τεχνολογίας στην σύγχρονη κοινωνία, η συμβολική δύναμη των αρχαίων μύθων, ιδέες και σκηνικά του κλασσικού κόσμου συντίθενται στο εικαστικό του φρασεολόγιο, προκειμένου να αποδώσουν τα αγωνίες και αντιφάσεις του σύγχρονου ανθρώπου.
Ο A. Valleri έχει κάνει πολλές εκθέσεις ανά την Ελλάδα και η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη που κάνει στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Εχθές μετά την παρουσίαση του καλλιτέχνη από τον Θανάση Αγγέλου ακολούθησε συζήτηση, όπου αρκετοί εκ των παρευρισκομένων έθεσαν ερωτήματα στον κο Valleri σχετικά με τα έργα του, όπως τον Κένταυρο, την Κασσάνδρα και διάφορα άλλα έργα που πλαισιώνουν την έκθεσή του.
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι το Σάββατο 6 Αυγούστου από τις 7:00 το απόγευμα μέχρι τις 10:00 το βράδυ.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση