Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

«Από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων», η πυρκαγιά στην Εύβοια, λέει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια Γιώργος Κωστόπουλος.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια, Γιώργος Κωστόπουλος περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την μάχη που έδωσαν συντονισμένα, Πυροσβεστική, Αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Λιμενικό, Αστυνομία, για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά στη Λίμνη, «από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων», όπως χαρακτηριστικά λέει. Και «καταφέραμε να μην έχουμε ανθρώπινα θύματα» συμπληρώνει σε άλλο σημείο.
Σημειώνει, επίσης, ότι όσον αφορά τις διαδικασίες πρόληψης, ο Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. 'Αννας «λειτουργεί πιλοτικά με άριστο τρόπο» και «έχουμε καταφέρει να έχουμε φτιάξει τα καλύτερα δυνατά σχέδια αντιμετώπισης οποιασδήποτε κρίσης». Ωστόσο επισημαίνει ότι «πάντα μπορεί να συμβεί κάποιο λάθος, είτε εσκεμμένο, είτε από αστοχία» και η μορφολογία της περιοχής, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, τον αέρα, τις θέσεις, δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

«Το πολύ πυκνό δάσος, που δεν είναι τόσο εύκολο να ελέγξεις αν σου ξεφύγει λιγάκι στην αρχή η φωτιά απλώνεται μετά τόσο γρήγορα που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί», λέει.
Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρεται και στη σημασία των εθελοντικών ομάδων, με «στοιχειώδη οργάνωση και εξοπλισμό, εμπειρία, εκπαίδευση», που δυστυχώς λόγω οικονομικών δυσκολιών των κατοίκων της περιοχής, λείπουν από τη Βόρεια Εύβοια. «Αυτό που μας σώζει στη Βόρεια Εύβοια είναι οι ρητινοσυλλέκτες όλοι αυτοί που εργάζονται μέσα στο δάσος», «με όποια προσωπική εμπειρία έχουν προσπαθούν κάθε φορά να βοηθήσουν στη φωτιά», «όμως δεν έχουν τον σωστό εξοπλισμό», σημειώνει.
Τέλος, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στην πρόληψη, και ίσως να ρίξουμε περισσότερα χρήματα στην πρόληψη- τα οποία θα είναι ένα ελάχιστο ποσό μπροστά σε αυτά που ρίχνουμε για την καταστολή, για την αποκατάσταση όλων αυτών των ζημιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση