Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Η μνήμη του Αγίου Τιμόθεου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 το πρωί, πανηγυρίστηκε με λαμπρότητα η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στην έδρα της Τοπικής Εκκλησίας, στην οποία ο Άγιος υπήρξε Επίσκοπος και Ποιμενάρχης.
Η μνήμη του Αγίου Τιμόθεου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα
Η πανήγυρις έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την  Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, τους Ιερείς του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Πρωτ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη, Οικον. Αθανάσιο Τρίκκα, τον Οικον. Ιωάννη Μελίδη – Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος, ο οποίος είχε επέτειο χειροτονίας αυτή την ημέρα και το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.
 
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγ. Τιμοθέου και όλοι οι πιστοί, που είχαν από νωρίς προσέλθει, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και αποτελεί προσφορά προς τον Σεβασμιώτατο του αοιδίμου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη.
 
Η Ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση