Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

«Ολοκλήρωση δράσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών και ευχαριστήρια σε εθελοντές και χορηγούς»

Την Τρίτη 2 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, τη διεξαγωγή της οποίας ανέλαβε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
Το θέμα της φετινής εκστρατείας «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», προσκάλεσε τα παιδιά να παρατηρήσουν, να απολαύσουν, να κάνουν συλλογές, να γράψουν, να αφηγηθούν, να εξετάσουν, να ψάξουν, ακόμη και να μαγειρέψουν, να ράψουν και να κατασκευάσουν. Τελικά τους προσκάλεσε να ταξιδέψουν με όλες τους, τις αισθήσεις….

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 18 δράσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης, που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, προσφέροντας χαμόγελα, χαρά και δημιουργικότητα στους μικρούς της επισκέπτες.
Μέσα από την φετινή εκστρατεία προσπαθήσαμε κάθε παιδί που συμμετείχε στις αποστολές, να καταφέρει να βλέπει την άλλη όψη των πραγμάτων και όχι μόνο αυτή που φαίνεται. Να μάθει να εξετάζει, να απολαμβάνει, να παρατηρεί, να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του και να θεωρεί την βιβλιοθήκη σαν μια είσοδο σε έναν κόσμο μαγικό, ταξιδιάρικο, θεαματικό, οικείο και ίσως πολλές φορές απρόβλεπτο.
Ευχαριστούμε τα παιδιά για την συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας. Επίσης, τους εθελοντές-εμψυχωτές για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων και συγκεκριμένα τους: Μαρία Φιλιππή, Ντανιέλα Μυλωνά και Νικόλαο Καρατζά.
Ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προώθηση και την προβολή των δράσεων.
Τέλος, ευχαριστούμε το κατάστημα αθλητικών ειδών Olympico Sport, του κ. Κυριάκου Χασάνδρα για τα μπλουζάκια που μας προσέφερε για την υλοποίηση κάποιων δράσεων, καθώς και την εταιρεία «Δίρφυς Α.Ε» για την χορηγία τους σε νερά.
Ελπίζουμε, για ακόμη μια φορά η βιβλιοθήκη να προσέφερε στους μικρούς της επισκέπτες όμορφες στιγμές, γεμάτες εμπειρίες, πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, γνώσεις και παιχνίδι.
Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα περιμένουμε όλους τους συμμετέχοντες της καλοκαιρινής εκστρατείας, γονείς και παιδιά, εθελοντές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γνωρίσει τις δράσεις μας και να θαυμάσει τις κατασκευές μας στην τελετή λήξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας.
Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση