Εκκλησιαστικό Ρητό

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Νίκος Φίλης αλλάζει από φέτος και τα θρησκευτικά

Αλλάζει από φέτος το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέφερε ότι θα είναι «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό.»

Επίσης, πρόσθεσε ότι: «Θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας.»
Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο και προέκυψε από ειδική Επιτροπή που άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Ωστόσο, τόνισε ότι η απόφαση είναι της Πολιτείας, καθώς έτσι λειτουργεί το σχολείο.
Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιό του: «Δεν λειτουργεί η Πολιτεία με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση