Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσης στον Πάλιουρα ΔιρφύωνΜε λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και τάξη και με την παρουσία Ιερού Κλήρου και πολλών ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, στον Πάλιουρα του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων, η οποία είναι το νεότερο Μοναστήρι της Τοπικής μας Εκκλησίας, αφού ιδρύθηκε μόλις το 2006.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, την παραμονή Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.
Ανήμερα της πανηγύρεως, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ.
Την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως είχαν φροντίσει η Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Μαριάμ, μαζί με την μοναχή Ευλαμπία σε άριστη συνεργασία με τον εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου π. Φώτιο Πάσχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση