Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα ΤζιβάνηMια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄,Β΄και Γ΄τάξεων του σχολείου μας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο κτήμα Τζιβάνη στη Ριτσώνα Αυλίδος.
Ο κύριος και η κυρία Τζιβάνη υποδέχτηκαν το σχολείο μας στο μαγευτικό τοπίο του κτήματός τους και μας μίλησαν για τα προϊόντα της αμπέλου όπως: η μουσταλευριά, η θρεψίνη, το πετιμέζι, η σταφίδα, το μπαλσάμικο, τα διάφορα είδη κρασιού καθώς και την συμβολή του καθενός από αυτά στην υγεία μας.
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ξεναγηθήκαν στις τεράστιες δεξαμενές του οινοποιείου και είδαν πώς γίνεται η εμφιάλωση. Επίσης επισκεφτήκαν τον πανέμορφο μουσειακό χώρο όπου βρίσκονται συλλογές εργαλείων και σπάνιων αντικειμένων απ’ όλο τον κόσμο.
Κατόπιν τα παιδιά οδηγήθηκαν στους αμπελώνες όπου τρύγησαν σταφύλια και παρακολούθησαν την παραδοσιακή τεχνική του πατήματος των σταφυλιών για την παραλαβή του μούστου.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θα μείνει στις καρδιές και στο μυαλό όλων!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση