Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Μία 7χρονη τουιτάρει από το Χαλέπι: Θα μας σκοτώσουν οι βόμβες, γιατί; -Θέλω να ζήσω

Ενα μικρό κορίτσι στέκεται μπροστά στο παράθυρο του σπιτιού του και κλείνει τα αφτιά του, κοιτάζοντας έξω. «Φοβάμαι ότι θα πεθάνω απόψε. Οι βόμβες θα με σκοτώσουν τώρα», γράφει στο Twitter.


Είναι η Μπάνα αλ-Αμπέντ, η επτάχρονη που- μαζί με τη μητέρα της- προσπαθούν να κάνουν τη φωνή των πολιτών της Συρίας να ακουστεί σε όλο τον κόσμο και να ευαισθητοποιήσει τον πλανήτη για τον δράμα που ζει ο λαός της χώρας, εν μέσω βομβαρδισμών. Ολα αυτά, μέσω του Twitter.

«Είμαι η Μπάνα ένα κορίτσι επτά χρονών στο Χαλέπι. Εγώ και η μαμά μου θέλουμε να σας πούμε για τις βόμβες εδώ. Ευχαριστώ», αναφέρει η περιγραφή στον λογαριασμό της. Τα μηνύματα, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε αυτόν, προκαλούν σοκ στον υπόλοιπο πλανήτη.
«Θέλω να κοιμηθώ. Θέλω να ζήσω». «Το διπλανό σπίτι καίγεται, το σπίτι μου μπορεί να είναι το επόμενο, γιατί Πούτιν και Ασαντ;». «Αγαπητέ κόσμε ξεμένουμε από τρόφιμα και νοσοκομεία. Αγαπητέ κόσμε, γιατί το παρακολουθείς αυτό ασυγκίνητος;», είναι μερικές από τις συγκλονιστικές αναρτήσεις.

Με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς να έχουν ξεκινήσει και πάλι, μετά από την κατάρρευση της εκεχειρίας, η Μπάνα και η μητέρα της, Φάτεμαχ, καταγράφουν τη ζωή τους υπό πολιορκία. Ο λογαριασμός τους στο Twitter έχει τώρα πάνω από 12.500 followers, από τη στιγμή που τον άνοιξαν, με το πρώτο μήνυμα να είναι απλό, αλλά το πιο δυνατό. «Χρειάζομαι ειρήνη». Κάποια από αυτά που ακολούθησαν τα υπογράφει η μητέρα, άλλα η επτάχρονη κόρη της.

Και εμείς εδώ καθόμαστε και κοιτούμε αδιάφορα. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς μας γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί δεν αντιδρούμε; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Αυτοί δεν έχουν ψυχή; Αυτοί δεν είναι πλάσματα του Θεού; Έλεος. Αύριο μπορεί και εμείς να ζούμε σε παρόμοιες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση