Εκκλησιαστικό Ρητό

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία η εκδήλωση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" Φωτογραφικό ΥλικόΟι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο μας, θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας πραγματοποίησαν εχθές, Σαββάτο 1 Οκτωβρίου εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Ψαχνών.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις του προγράμματος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα μικρό δείγμα της καθημερινής δουλειάς που προσφέρουν οι εργαζόμενοι τόσο σε ηλικιωμένους, όσο και σε άτομα με ιδιαιτερότητες όλων των ηλικιών και όχι μόνο.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" καλύπτουν πάγιες ανάγκες και απαιτείται να αποκτήσουν σταθερή εργασιακή σχέση.

Όπως τονίστηκε από σχεδόν όλους τους ομιλητές η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια τόσο με τους ηλικιωμένους όσο και με τα άτομα με ιδιαιτερότητες είναι σημαντική και ουσιώδης.

Για τους ηλικιωμένους, όπως ανέφερε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδος, κατά τον χαιρετισμό του στην χθεσινή εκδήλωση, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι σαν το φεγγάρι στην Σονάτα του Σεληνόφωτος και παρέθεσε τους παρακάτω στίχους από το γνωστό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου: "Τί φεγγάρι ἀπόψε! Εἶναι καλὸ τὸ φεγγάρι, - δὲ θὰ φαίνεται ποὺ ἄσπρισαν τὰ μαλλιά μου. Τὸ φεγγάρι θὰ κάνει πάλι χρυσὰ τὰ μαλλιά μου".

Ενώ ο πατήρ Ιωάννης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, αναφέρθηκε στην Αγάπη που προσφέρουν οι εργαζόμενοι αυτοί στους ωφελούμενους και στο πόσο είναι αγάπη, αφού ο ίδιος ο Χριστός ανέφερε την γνωστή ρήση "αγαπάτε αλλήλους". Αγάπη χρειάζονται οι ηλικιωμένοι, αγάπη και θαλπωρή, τόνισε η Ευγγελία Αγγελίδου η πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας Alzheimer και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας. Αγάπη την οποία δίνουν αυτοί οι εργαζόμενοι απλόχερα, χωρίς να κοιτούν ωράρια κ.ο.κ όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ψαχνών κος Γυφτόδημος και ο Επιμελητής του Κέντρου Υγείας Ψαχνών Νικόλαος Χατζηαντωνάκης, αλλά και συγγενείς εξυπηρετούμενων, που έδωσαν το παρόν στην χθεσινή πολύ όμορφη και λιτή εκδήλωση.

Αγάπη παίρνουν από αυτούς τους εργαζόμενους και τα άτομα με ιδιαιτερότητες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο στεγάζεται στο ΚΕΦΙΑΠ, και τα οποία μεταφέρονται τρεις φορές την εβδομάδα με οχήματα του Δήμου. Για το πρόγραμμα μίλησαν η κα Ειρήνη Λαλανίτη (Διοικητική Υπεύθυνη), ο κος Γιώργος Συννεφιάς (Κοινωνικός Λειτουργός), η κα Ελισάβετ Λημναίου (Ψυχολόγος), η κα Χριστίνα Καλαβρή η οποία είναι ψυχολόγος-εγκληματολόγος και συντονίστρια των εθελοντών, που η συμβολή της είναι πάρα πολύ σημαντική και ουσιαστική, και η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία που αν δεν ήταν η ίδια και ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως τονίστηκε και στην χθεσινή εκδήλωση.

Το ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος " Βοήθεια στο Σπίτι" έχουν δώσει μεγάλη αγάπη στα άτομα με ιδιαιτερότητες του προγράμματος "Δημιουργικής απασχόλησης" στο ΚΕΦΙΑΠ το έδειξε περίτρανα η Ιωάννα, μία κοπέλα που φοιτά σε αυτό το πρόγραμμα, με τα πολύ όμορφα και συγκινητικά της λόγια.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναλυτικά για το έργο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" μίλησαν οι εργαζόμενοι σε αυτό Παρσενία Τζαφέρου Κοινωνική Λειτουργός, Μαρία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος, Ελένη Γιαννούτσου Νοσηλεύτρια, Φωτεινή Σπανού Κοινωνική Λειτουργός. Βέβαια για το πρόγραμμα αυτό μίλησαν και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς αλλά και η Κοινωνιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κα Φλώρα Παυλάκη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση