Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Δήμος και ΔΗΚΑΔΙΜΕ μελετούν και προωθούν το νέο καταστατικό λειτουργίας δημοτικών χώρων και γηπέδου Ψαχνών. Προβληματισμός με το πως θα υποστηριχθεί αυτό από υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.

Ο κανονισμός λειτουργίας του γηπέδου των Ψαχνών απασχολεί εντατικά το τελευταίο διάστημα τόσο την δημοτική αρχή όσο και την ΔΗΚΑΔΙΜΕ, όπου, όπως πληροφορούμαστε, μελετώνται τα καταστατικά λειτουργίας τα οποία έχουν άλλοι δήμοι και ιδιαίτερα μεγάλοι δήμοι και το πως αυτοί τα εφάρμοσαν.

Από την πλευρά λοιπόν της ΔΗΚΑΔΙΜΕ και της Δημοτικής Αρχής είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα, θα έχε δημιουργηθεί και το καταστατικό δημοτικών χώρων αλλά και του γηπέδου των Ψαχνών, καθώς και τα κριτήρια που χρειάζονται ώστε οι χώροι να μπορούν να παραχωρούνται. Παρόλα αυτά όμως έντονος είναι ο προβληματισμός, για το γεγονός ότι το προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί για να δώσει λύση σε λειτουργικά ζητήματα, που θα αφορούν την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού λειτουργίας. Καθώς, όπως είναι γνωστό οτιδήποτε εφαρμοστεί θα πρέπει να υποστηρίζεται και να εξυπηρετείται από το ανάλογο προσωπικό. Οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν επαρκούν και η ΔΗΚΑΔΙΜΕ, η οποία θα έχει και την διαχείριση, δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό, έως και καθόλου προσωπικό για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Το γεγονός δε ότι ακόμα το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει αποφανθεί για το μέλλον των υπαλλήλων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ, και ειδικότερα της ΔΗΚΕΜΕ, καθώς αυτοί αυτόματα θα περνούσαν στην ΔΗΚΑΔΙΜΕ, και τα όσα φόρτωσε για το ζήτημα αυτό στη νυν δημοτική αρχή η προηγούμενη δημοτική αρχή Μπουροδήμου, δυσχεραίνουν το όλο ζήτημα.
Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή και η ΔΗΚΑΔΙΜΕ προχωρούν στην εφαρμογή και ελπίζουν είτε ότι το ζήτημα των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ θα επιλυθεί σύντομα, είτε μέσω συμβασιούχων που κατόπιν έγκρισης της κυβέρνησης θα μπορέσουν να έχουν στον Δήμο, να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρυθμα εφαρμόζοντας το καταστατικό που θα υιοθετηθεί.
 eviawelleΔεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση