Εκκλησιαστικό Ρητό

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Συνεδρίασε το Συντονιστικό κλιμάκιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για αντιπυρική περίοδο και για τους εκχιονισμούς ενόψει χειμώνα.

Εχθές το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Λευτέρης Μυλωνάς” πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού κλιμακίου ενόψει χειμερινής περιόδου. Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούσαν τόσο την αντιπυρική περίοδο, όσο και τον χειμώνα, τους εκχιονισμούς κ.ο.κ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κος Ψαθάς αναφέρθηκε στις διάφορες εργασίες που έχει προβεί ο Δήμος όπως διάνοιξη του ποταμού Μεσσάπιου, διάφορες παρεμβάσεις σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου όπως κοπές δένδρων όπου δημιουργείτο πρόβλημα, ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα από βροχές, χιόνια κ.ο.κ.
Αυτό που τονίστηκε τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τον κο Ραπτάκη αλλά και από τους άλλους συμμετέχοντες στο συντονιστικό κλιμάκιο, φέτος δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα από φωτιές, αφού η επέμβαση τόσο των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών και του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας όπου ήταν άμεση. Με πιο μεγάλη βέβαια την φωτιά που εκδηλώθηκε στην τοπική κοινότητα του Μίστρου, όπου για την κατάσβεσή της υπήρξαν και εναέρια μέσα. Πάντως ο κος Ραπτάκης τόνισε ότι πέραν όλων αυτών θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόληψη, που είναι πολύ σημαντική αλλά και στα αίτια που προκαλούνται οι φωτιές. Ενώ ο Δήμαρχος κος Ψαθάς τόνισε ότι, σε ότι αφορά τις συχνές φωτιές στον Κολοβρέχτη θα πρέπει να σταματήσει ο επεκτατισμός και όχι μόνο. Κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Από εκεί και πέρα αναφέρθηκαν όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει ενόψει χειμώνα, ενώ από την μεριά των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών τονίστηκε ότι επισκευάστηκε ακόμη ένα όχημα τους όπου θα βοηθήσει σε πιθανούς εκχιονισμούς. Το παρόν έδωσαν η εκπρόσωπος το Δασαρχείου κα Δανέλλη, ο διοικητής της Αστυνομίας κος Μπίλιας, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Εύβοιας κος Γιώργος Κωστόπουλος και επίσης εκπρόσωπος της Π.Υ. Ευβοίας και εθελοντές δασοπυροσβέστες.
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση