Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ανεβήκαμε το Μονοπάτι της Ηρώς στα Πολιτικά. Δείτε φωτογραφικό υλικό

Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η χθεσινή, αφού βρεθήκαμε στην ανάβαση του μονοπατιού της Ηρώς Μαραγκού, η οποία έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή, αλλά η ψυχή της ήταν εκεί και μας συνόδευε όλους στο δικό της μονοπάτι.

Λίγο πριν την ανάβαση, ο αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, Γιώργος Χολέβας, αναφέρθηκε στην ιστορία του μονοπατιού, η οποία χάνεται στο μακρύ παρελθόν. Το μονοπάτι είχε δημιουργηθεί από κάπιοον προπάππο του κου Γιώργου Μαραγκού, πατέρα της Ηρώς, το οποίο όμως ήλθε τώρα το πλήρωμα του χρόνου να αναδειχθεί. Η Ηρώ μαζί με τους γονείς της από μικρή περπατούσε το συγκεκριμένο μονοπάτι και να σήμερα που παίρνει το όνομά της. Το όνειρό της για το συγκεκριμένο μονοπάτι δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί, όταν ήταν εν ζωή, αφού αρρώστησε και έφυγε από αυτόν τον κόσμο πριν έναν χρόνο, όπου η πάλη με την νόσο που είχε ήταν άνιση. Αλλά η Ηρώ δεν νικήθηκε, και ας έφυγε από εδώ, και αυτό φάνηκε περιτρανα εχθές, από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που υπήρξε στην ανάβαση. Η Ηρώ ζει μέσα στις ψυχές όλων μας και για όσους την γνώριζαν και για όσους δεν την γνώριζαν και αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο που μπορούσε να γίνει για την μνήμη της.
Ο πατέρας της Ηρώς ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, πάντα εθελοντικά, ώστε να πραγματοποιηθεί το όνειρο της Ηρώς, αλλά και όλους όσους βρέθηκαν στην χθεσινή ανάβαση του Μονοπατιού. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και κατόπιν η ανάβαση, όπου είχε δύο διαδρομές,την κανονική και μία εναλλακτική πορεία, η οποία ήταν λίγο πιο εύκολη. Πάντως η ομορφιά και στις δύο διαδρομές ήταν μοναδική.
Μετα την ανάβαση προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους φασολάδα, λουκάνικο, ελιές, κρασί και υπήρξε και χορός. Έτσι όπως έπρεπε να τελούνται τα μνημόσυνα. Καλά να είσαι Ηρώ εκεί πάνω και να πρεσβεύεις για όλους μας εδώ κάτω.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση