Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Στάθης Ψάλτης έγινε καλόγερος

Η απίστευτη μεταμόρφωση του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού για τις ανάγκες της ταινίας «Nίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή

Αγνώριστος εμφανίζεται στην ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες του ρόλου του.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ο ηθοποιός, ο οποίος θύμισε ερμηνευτικά σε όσους παρακολούθησαν το γύρισμά του την εποχή που πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού», υποδύθηκε έναν ιερωμένο, με τον οποίο συναντήθηκε κάποια στιγμή στη ζωή του ο μεγάλος συγγραφέας.

«Ο Στάθης υποδύεται έναν ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σινά στην έρημο όπου πήγε ο Νίκος Καζαντζάκης για να ακολουθήσει τα βήματα του Ιησού. Εξαντλημένος, όπως ήταν, τον βρήκε ένας καμηλιέρης και τον πήγε στον ηγούμενο. Ηταν εκείνος που βοήθησε τον συγγραφέα να κατανοήσει τη σημασία του Χριστού» λέει στην «Espresso» ο σκηνοθέτης, ενώ αποκαλύπτει και τον τόπο των γυρισμάτων: «Εγιναν σε έναν χώρο ιερό, σε πραγματικό κελί. Δεν πρόκειται για στούντιο, προτιμήσαμε να είναι φυσικό το περιβάλλον».

Οπως επισημαίνει ο Γιάννης Σμαραγδής, η μεταμόρφωση του Ψάλτη ήταν τόσο επιτυχημένη, που τον έκανε αγνώριστο ακόμη και στους συνεργάτες του.

Με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος υποδύεται τον Νίκο Καζαντζάκη.

Αγνώριστος

«Οι άνθρωποι που δούλεψαν στα γυρίσματα δεν τον γνώριζαν και όταν περνούσε από μπροστά τους, νόμιζαν ότι ήταν ένας κανονικός ηγούμενος! Η γενειάδα δουλεύτηκε πολύ καιρό πριν πάνω στο πρόσωπο του Στάθη, ενώ για να μεταμορφωθεί και να αλλάξει εμφάνιση χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες».

Ο Στάθης Ψάλτης, που συμμετείχε αμισθί, συνεργάστηκε άψογα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος ενσαρκώνει τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη. «Εδεσαν πάρα πολύ και όσοι έζησαν από κοντά το γύρισμά τους έχουν να λένε ότι επρόκειτο για μια μαγική στιγμή: δύο ηθοποιοί που έμοιαζαν γίγαντες» τονίζει ο σκηνοθέτης, ο οποίος εμπιστεύεται κόντρα ρόλους σε κωμικούς ηθοποιούς.

Στο «El Greco» είχαμε δει τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα ως Τιτσιάνο, αλλά και τον Λάκη Λαζόπουλο. «Εχω την άποψη για τους μεγάλους κωμικούς ότι διαθέτουν μια ευλογία από τον Θεό ξεχωριστή από τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί αποστολή τους είναι να δίνουν στους ανθρώπους ό,τι τους διαχωρίζει από τα ζώα, το γέλιο» υποστηρίζει.

Ο Γιάννης Σμαραγδής στα γυρίσματα

Οπως αναφέρει ο Γιάννης Σμαραγδής, θα ακολουθήσουν άλλες τρεις εβδομάδες γυρισμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ίδιο εντυπωσιακά με εκείνα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα, Κρήτη και Αίγινα. «Περιμένουμε επίσης τις εγκρίσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ για να ολοκληρώσουμε την ταινία, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2017, που έχει οριστεί ως “έτος Καζαντζάκη”» τονίζει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση