Εκκλησιαστικό Ρητό

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Χειροτονία και βραβεία στην Ιερή Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη

Χειροτονία νέου ιερέα και βραβεία περιλάμβανε η φετινή πανήγυρη του Αγίου Ανδρέα του πρωτόκλητου, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στην ιερή μονή του Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, στην περιοχή της Λίμνης, όπου φυλάσσεται η τιμία χείρ του Αγίου.


Στο μοναστήρι μετέβη ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, με την συνοδεία του. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια την οποίας έλαβε χώρα και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αθανασίου Γερογιάννη, ο οποίος θα υπηρετεί ως Εφημέριος της Ενορίας Κεράμειας.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη σε όσους συνέδραμαν (πυροσβέστες, αστυνομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εθελοντές πολίτες)  στην διάσωση της Ιερής Μονής από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή της Λίμνης το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια απένειμε σε όλους Ειδικό Τιμητικό Μετάλλιο, εις ένδειξη της ευχαριστίας της Ιερής Μονής, αλλά και ευρύτερα της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων για την προσφορά και την αυτοθυσία τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση