Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Στη Χαλκίδα τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και ΕιρήνηςΗ τοπική Εκκλησία της Χαλκίδας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα ιερά λείψανα των Νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερή Μονή στην Λέσβο.

Η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων, θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεστεί.

Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό η Θεία Λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνη την ημέρα συμπληρώνει δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα της Ενθρονίσεώς του στην Καθέδρα της Ιερής Μητροπόλεως (12.1.2002).

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Πρωτοδιακόνου του π. Νεκταρίου Ευγενικού.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ενώ ο Ιερός Ναός όλες αυτές τις ημέρες θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα τελούνται συνεχώς Ιερές Ακολουθίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση