Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Με τους νέους φοιτητές στην Ιστιαία συναντήθηκε ο Μητροπολίτης ΧαλκίδαςΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, η προαναγγελθείσα συνάντηση μεταξύ του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και των Νέων Φοιτητών, που αποφοίτησαν εφέτος από τα Λύκεια της Ιστιαίας.
Βαρύνουσας σημασίας ήταν η ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων και οι νουθεσίες του προς τους νέους.

Στην εκδήλωση παρέστη η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Ευσταθίου, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την πατρική του μέριμνα προς τα νεαρά στελέχη του ποιμνίου του, εκθείασε την πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσδώσει την σημασία που πρέπει στους νέους μας, την μόνη ελπίδα ανάκαμψης και επανόδου της ανθρωπότητας στο φως.

Τόνισε μάλιστα την μεγάλη σημασία, που έχει η σκέψη του Πατριάρχη μας να κηρύξει το 2017, ως έτος ιερότητας και προστασίας του παιδιού.

Την όμορφη εκδήλωσε πλαισίωσε η εξαιρετική Βυζαντινή Χορωδία του Παραρτήματος Ιστιαίας, ψάλλοντας ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση