Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Πρόταση Ψαθά επαναλειτουργία των σχολείων Άτταλης και Πούρνου. Υπερψηφίστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ.Ως θέμα έκτακτο ήλθε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα για τα σχολεία του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει κατά το παρελθόν, τόνισε και πάλι ότι θα πρέπει να ανακληθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι αποφάσεις συγχώνευσης του σχολείου του Πούρνου με το σχολείο του Πισσώνα και του σχολείου της Άτταλης με το σχολείο της Μακρυκάπας, ώστε να μπορέσουν να ξανά λειτουργήσουν τα σχολεία Άτταλης και Πούρνου. Κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Το θέμα τέθηκε ως έκτακτο διότι η τελική προθεσμία προτάσεων λήγει στις 10 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος μετά από συζήτηση που είχε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει σημειωθεί, ότι ο πρώην Δήμαρχος κος Μπουροδήμος σημείωσε ότι αυτή η απόφαση θα έπρεπε να έχει παρθεί από τα τέλη Νοεμβρίου, αφού η καταληκτική ημερομηνία ήταν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2016, όπως αναφέρεται στην εισήγηση. Ο νυν Δήμαρχος όμως επέμενε ότι η καταληκτική ημερομηνία, όπως του ανέφερε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας είναι έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Όπως και να έχει πάντως σύσσωμο το Δ.Σ αποφάσισε την επαναλειτουργία των σχολείων Άτταλης και Μακρυκάπας και ελπίζουν ότι θα ληφθεί σοβαρά η απόφαση αυτή από το αρμόδιο υπουργείο.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι για ακόμη μία φορά ενάντιος ήταν με την επαναλειτουργία των δύο σχολικών μονάδων ο πρώην αντινομάρχης κος Καρλής, ο οποίος επισήμανε ότι η κάθε τάξη θα πρέπει να έχει τον δικό της δάσκαλο αλλά και θα πρέπει να υπάρξει ποιότητα στην εκπαίδευση και τα παραπάνω σχολεία θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν μόνο εάν υπήρχαν κατάλληλες προδιαγραφές.

Σε ερώτημά μας τι εννοούσε με τα λεγόμενά του, μας είπε μόνο εάν το μάθημα γινόταν με e-learning θα μπορούσε να γίνει επαναλειτουργία και σε ότι αφορά το διδακτικό προσωπικό μας τόνισε ότι θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να διαμένουν στις τοπικές κοινότητες όπου διδάσκουν και κατά τις απογευματινές ώρες να πραγματοποιούν μαζί με μαθητές και όχι μόνο δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πολιτισμό και με άλλα θέματα που απασχολούν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση