Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Θλίψη στην κηδεία του Δημήτρη ΜυταράΤο τελευταίο αντίο είπαν στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, συνάδελφοι, φίλοι του αλλά και ο κόσμος που τόσο πολύ τον θαύμαζε.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του Δημήτρη Μυταρά, Χαρίκλεια η οποία δεν σταμάτησε να θρηνεί τον άνθρωπό της.

Ο Έλληνας ζωγράφος με διεθνή καταξίωση πέθανε την Πέμπτη το βράδυ σε ηλικία 83 ετών αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Η κηδεία του τελέστηκε δημοσία δαπάνη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.
Με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Μυταρά είχε μιλήσει η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, η οποία βρέθηκε στο Α' Νεκτροταφείο Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στο σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο.

«Αν βγάλεις τον Μυταρά από την ελληνική ιστορία της τέχνης, τότε καταλαβαίνεις ότι θα μείνει φτωχή» είχε δηλώσει παλαιότερα.

Στην κηδεία του καταξιωμένου ζωγράφου, βρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Σίμος Κεδίκογλου και πολλοί άλλοι.

Το έργο του καταξιωμένου ζωγράφου είχε παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση