Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μπουροδήμος: "δεν περιλαμβάνεται το τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο μηχανογραφικό του 2017". Ψαθάς: "πότε αποφασίστηκε το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος";Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος κος Πέτρος Λάμψας, ενημερώθηκε από τον υπουργό παιδείας κο Κώστα Γαβρόγλου ότι δεν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε τμήματα όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και το οποίο από το 2018, όπως έχει αναφερθεί και κατά το παρελθόν, κλείνει οριστικά.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη σχολή δεν είναι στις εννιά σχολές από τις είκοσι, που ενώ καταργούνταν σύμφωνα με το "σχέδιο Αθηνά", και οι οποίες περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό του 2017, διότι δεν προτάθηκε από τον πρόεδρο της διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Σε ερώτημα που απηύθυνε γιατί κάτι τέτοιο συνέβη, ο κος Μπουροδήμος, όπως ανέφερε εχθές, εισέπραξε την απάντηση ότι δεν προτάθηκε γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές. Κάτι το οποίο ισχύει και οι φοιτητές διδάσκονται, σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε, από καθηγητές άλλων τμημάτων.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο τμήμα Ηλεκτρολογίας στην Λαμία, με αποτέλεσμα πολλοί εκ των φοιτητών να παρακολουθούν μαθήματα στο τμήμα ηλεκτρολογίας στα Ψαχνά και να δίνουν σε αυτό ακόμη και εξετάσεις. Αυτό αναφέρθηκε και από τον Δήμαρχο κο Ψαθά προς τον κο Μπουροδήμο.
Από εκεί και πέρα ο κος Μπουροδήμος ζήτησε να καλέσουν τον πρόεδρο του ΤΕΙ κο Λάμψα σε κάποια συνεδρίαση για να εξηγήσει γιατί δεν πρότεινε το τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων ώστε να εισαχθεί στο μηχανογραφικό. Την πρόταση αυτή την είχε κάνει ο κος Μπουροδήμος και κατά το παρελθόν, όπως ισχυρίστηκε εχθές, αλλά δεν έγινε καμία κίνηση από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή.
Με όλα τα παραπάνω ο νυν Δήμαρχος εμφανώς ενοχλημένος απηύθυνε ερώτημα προς τον κο Μπουροδήμο με το οποίο ρωτούσε πότε πάρθηκε απόφαση για το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος, ο οποίος απάντησε το 2013 με απόφαση του κου Αρβανιτόπουλου, συμπληρώνοντας ότι "δεν είμαστε στο 2013 αλλά στο 2017".
Ο Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στο ότι από την πλευρά της διοίκησης, σύμφωνα με τα όσα έχουν συζητηθεί προ ολίγου καιρού στην επίσκεψη που έκανε στον Δήμο, θέλει την ρεαλιστική λειτουργία του ΤΕΙ και ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, αν βρεθούν καθηγητές θα επαναλειτουργήσει κανονικά. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα καλέσει τον ίδιο τον πρόεδρο του ΤΕΙ σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε να δοθούν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση