Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Κριθαράκι Γιουβέτσι Νηστίσιμο με Μανιτάρια

Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1 κουτί μικρό μανιτάρια ή αντίστοιχα φρέσκα
2 -3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός
λίγος ντοματοπελτές
1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλας
λίγη πιπεριά καυτερή
λάδι

Πώς το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας στο λάδι τα μανιτάρια που έχουμε κόψει ψιλά και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά.
Στο μεταξύ βράζουμε με αλάτι το κριθαράκι.
Όταν βράσει αρκετά αλλά όχι πλήρως, το κατεβάζουμε και το σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και βάζουμε σε δυνατό φούρνο.
Όταν πιει τη σάλτσα και κάνει κρούστα το βγάζουμε.
Γίνεται και με βούτυρο και τριμμένο τυρί από πάνω για νόστιμη κρούστα.
Συνταγές της παρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση