Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Αύριο ο Σταμάτης Κόκοτας στην ΧαλκίδαΜία μοναδική εμφάνιση στην Οδό Ονείρων στη Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο Σταμάτης Κόκοτας.

Η γλυκειά φωνή του πάθους, ο αγαπημένος τραγουδιστής με τις μεταξένιες φαβορίτες και την βελούδινη φωνή, ο μεγάλος Σταμάτης Κόκοτας, για μια μοναδικη εμφανιση στην "Οδό Ονείρων"

Είναι ασφαλώς λίγοι αυτοί που απέμειναν στο ελληνικό τραγούδι και μπορείς να πεις, πως η φωνή, η χροιά, η ερμηνεία, τα τραγούδια, το ήθος και η προσωπικότητα τους αποτελούν κομμάτι της μουσικής μας ιστορίας. Ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας έχει ερμηνεύσει χρυσά τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες όλων των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών. Κορυφαία ονόματα όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Νίκος Γκάτσος, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έγραψαν αθάνατα τραγούδια για τον μεγάλο ερμηνευτή.

Ένα όνειρο τρελό, μα όχι απατηλό, γίνεται πραγματικότητα φέτος στις συναυλίες του. Ο Σταμάτης Κόκοτας θα κατηφορίσει απ’ της Ακρόπολης τα μέρη και θα στείλει φιρμάνι μουσικό στην Κρήτη και στη Μάνη, θυμίζοντας μας το «με τι καρδιά να σ’ αποχαιρετήσω», το «πες πως μ αντάμωσες», το «στου Προφητ’ Ηλία τα σοκάκια», την «Πειραιώτισσα» τον «τρελό» «το αλάνι απ’ το λιμάνι», το «δεν το μπορείς» το «γιέ μου» και άλλα πολλά μεγάλα τραγούδια της δισκογραφίας του.

Σαν το παλιό καλό κρασί, καλύτερος από ποτέ, δίνει ένα δίωρο ρεσιτάλ ερμηνευτικής αρτιότητας. Στο πιάνο ο μαέστρος Peter Buhagiar και σολίστ στο μπουζούκι ο μοναδικός Λάκης Αργυριάδης .

Τραγουδά δικά του τραγούδια και ένα μικρό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα,, ο πληθωρικός «μαντάμ» τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση