Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά (για 2 άτομα):
½ πακέτο σπαγγέτι
½ κούπα μαύρες ελιές ξεκουκουτσιασμένες (Καλαμών κατά προτίμηση)
1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
μισό κρεμμύδι
αλάτι- πιπέρι
½ κουταλιά ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το σκόρδο. Αν τις ελιές μας τις διατηρούμε σε βάζο με λάδι, χρησιμοποιούμε 2-3 κουταλιές της σούπας από αυτό.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις ελιές. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να "μαραθούν" και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και λίγο πρίν σβήσουμε προσθέτουμε και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε με το βρασμένο al dente σπαγγέτι και σερβίρουμε στο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση