Εκκλησιαστικό Ρητό

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας από τον σύλλογο γυναικών "Η Έκφραση". Δείτε φωτογραφικό υλικό.Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε εχθές η γιορτή της μητέρας από τον Σύλλογο Γυναικών "Η Έκφραση", με αρκετές συγκινήσεις. Το παρόν έδωσαν ο πατήρ Νικόλαος Δανέλλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου, όπου ευχαρίστησε τον σύλλογο γυναικών και για αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση και ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουμε τι σημαίνει μάνα. Διότι αν το κατανοήσουμε τότε και οι μητέρες θα γίνουν καλύτερες και τα παιδιά και γενικότερα η κοινωνία μας.
Επίσης παρών ήταν και ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, ο οποίος και αυτός αναφέρθηκε με την σειρά του στην ποιότητα των εκδηλώσεων και γενικότερα του έργου του παρόντος συλλόγου. Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος των Ψαχνών κος Γιαννούτσος, η αντιδήμαρχος κα Βασιλείου,ο αντιδήμαρχος κος Ματράκας, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Κατά την εκδήλωση απήγγειλε ποίημα η κα Αγγελική Καραμούζη, η οποία έχει βραβευτεί και από την UNESCO, αλλά και η κα Μαρία Πατάπη η οποία στην κυριολεξία έκανε πολλές μητέρες να δακρύσουν. Το ποίημα το οποίο έγραψε μέσα σε λίγα λεπτά ανέφερε:
Δεν λύγισες ποτέ, ήσουν εκεί για εμάς,
Τα δύσκολα και τα εύκολα εσύ να τα τολμάς.
Και τώρα που περάσανε τα χρόνια σου μαμά
εμείς θα είμαστε εκεί με μία αγκαλιά.
Να σου κρατάμε δυνατά και τα δικά σου χέρια,
και ας έχουνε τους ρόζους τους και τραύματα λιγάκι
για μας για όλα αυτά θα είσαι το πιο όμορφο αστεράκι.
Που τώρα που μεγάλωσες θες πιο πολύ αγάπη απ΄αυτήν που έδωσες σε εμάς την αγκαλιά το δάκρυ.
Για αυτό και τώρα ότι και να σου συμβεί θα είμαστε κοντά σου ακόλουθοι καλοί.
Μανούλα και αν ασπρίσανε τα μαύρα τα μαλλιά σου
δεν έχασες την τόλμη σου ούτε την ομορφιά σου.
Στέκεσαι ακόμη γελαστή όμορφη σαν λουλούδι
και πάντα θα σου πρέπει το πιο όμορφο τραγούδι.
Και αν ήσουνα στα νιάτα σου για μας το στήριγμά μας
την αγκαλιά ζητούσαμε και να 'σαι συ κοντά μας.
Έτσι και έκανες λοιπόν εσύ για εμάς τα πέντε
στεκόσουνα αγέρωχη και ας ήσουν κουρασμένη
φαινόσουνα ω θέε μου τόσο ευτυχισμένη.
Σε ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα έχεις κάνει
για εμάς θα είσαι το πιο όμορφο ξεχωριστό λιμάνι.
Σε αγαπάμε, σε λατρεύουμε.
Κύρια ομιλήτρια της χθεσινής γιορτής ήταν η κα Βασιλική Κίτρα-Ρούσου η οποία μίλησε για την μητέρα από την μυθολογία μέχρι σήμερα. Για το πως καθιερώθηκε η γιορτή της μητέρας και για την μητέρα στην εκκλησία και για την Θεοτόκο, όπου είναι η μητέρα όλων μας.
Επίσης ο εκπαιδευτικός κύριος Παπασιφάκης στόλισε την γιορτή με ιστορίες για την μητέρα.
Ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παιδική χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών του χορευτικού-πολιτιστικού συλλόγου "Οι Ρίζες", όπου με τις πολύ όμορφες ερμηνείες τα παιδιά μάγεψαν όλους τους παρευρισκόμενους και πραγματικά τους συγκίνησαν. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει και βίντεο από τα τραγούδια που είπε η παιδική χορωδία.
Τέλος μοιράστηκαν λουλούδια και δωράκια τα οποία είχαν φτιάξει τα παιδιά του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση