Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Σε τοπικό στολίδι μεταμορφώνει η "Ευβοϊκή Ζύμη" το εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου στον παραποτάμιο στα Ψαχνά. Χρηματοδοτεί την πέτρινη επένδυση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και όπως πολλοί έχουμε παρατηρήσει διερχόμενοι από το σημείο γίνονται εργασίες καλλωπισμού (ένδυση με πέτρα) στο εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου στον παραποτάμιο δρόμο της πόλης μας με κατεύθυνση προς Καστέλλα. Το εκκλησάκι αυτό έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία από την οικογένεια Κεραμιδά, του γνωστού συμπατριώτη μας  γιατρού μαιευτήρα Νεκτάριου Κεραμιδά.Το εκκλησάκι κατά καιρούς αποεπαρατώθηκε με χορηγίες τόσο της οικογένειας Κεραμιδά όσο και με συνδρομές διαφόρων Ψαχνιωτών και πιστών. Σήμερα το εκκλησάκι στην κυριολεξία αναβαθμίζεται καθώς υπό την αιγίδα της Μητρόπολης των Ψαχνών και ενορίας του Αγίου Νικολάου και υπό την επίβλεψη του εφημέριου πατρός Νικολάου Δανέλλη αλλά με μέγα χορηγό την εταιρία "Ευβοϊκή Ζύμη" και τον ιδιοκτήτη της κο Κωνσταντάκη επενδύεται με πέτρα και δημιουργούνται πρόβολοι με αποτέλεσμα το έργο που συντελείται να είναι υπέρμετρα καλαίσθητο.

Σε μια εποχή δύσκολη, όπου τα πάντα γίνονται με μέτρο ή δεν γίνεται απολύτως τίποτα, η πίστη και από την άλλη πλευρά ο ζήλος του ιδιωτικού τομέα να προσφέρει και να βοηθήσει την ολοκλήρωση ενός έργου προς τέρψη και απόλαυση τόσο των πιστών της Ορθοδοξίας όσο και ευρύτερα πολιτών της πόλης των Ψαχνών, δείχνει ότι πολλά, έστω και αν ξεκινούν από ένα απλό εκκλησάκι, μπορούν να αλλάξουν.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους αυτούς που επιμένουν, που έχουν ευαισθησίες και ταυτόχρονα θέλουν να δώσουν το στίγμα τους μέσω ενός ναού-μνημείου, το οποίο προσδιορίζει το βαθύ θρησκευτικό τους συναίσθημα.

Συγχαρητήρια όμως και στην "Ευβοϊκή Ζύμη¨ στην εταιρία η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο της και κάνει το όνομα των Ψαχνών γνωστό και στο εξωτερικό για την πρωτοβουλία την οποία ανέπτυξε σε σχέση με το έργο αυτό, ο κος Κωνσταντάκης και τους συνεργάτες του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εργασίεςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση