Εκκλησιαστικό Ρητό

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Γιώργου Ψαθά με τους συλλόγους της περιοχής ενόψει πολιτιστικής περιόδου

Εχθές συνάντηση υπήρξε των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων με ον Δήμαρχο κο Ψαθά ώστε να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις των συλλόγων το φετινό καλοκαίρι. Στη συζήτηση που έγινε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα ειπώθηκαν προτάσεις οι οποίες έγιναν δεκτές  από τον Δήμαρχο όσο και όχι μόνο.


Αρχικώς το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κος Ψαθάς ο οποίος ενημέρωσε όλους τους συλλόγους στο τι θα πρέπει να προσέξουν όλες οι πλευρές ώστε να μην δούμε καταστάσεις του παρελθόντος και να μπορέσουν όλοι οι σύλλογοι να προσελκύσουν κόσμο το φετινό καλοκαίρι στις εκδηλώσεις τους. Ενώ αναφέρθηκε και στις κεντρικές εκδηλώσεις του Δήμου οι οποίες θα διεξαχθούν εκ των οποίων η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου και θα είναι αφιερωμένη στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, η δεύτερη στις 3 Ιουνίου που είναι φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και θα διεξαχθεί στην Λούτσα, κατόπιν είναι η εβδομάδα "Μεσσάπεια 2017" και μία μεγάλη εκδήλωση στην Δϊρφυ. Επίσης σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις των συλλόγων πρότεινε αν είναι δυνατόν να μην συμπέσουν δύο εκδηλώσεις δύο διαφορετικών δημοτικών διαμερισμάτων την ίδια μέρα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση στην κάθε εκδήλωση. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις χρηματοδοτήσεις των συλλόγων και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αδικία σε κανέναν σύλλογο και επειδή είναι δύσκολες οι εποχές, οι οποίες διανύουμε θα πρέπει οι σύλλογοι να αποφασίσουν αν θέλουν συνδιοργάνωση με τον Δήμο ή απλά χρηματοδότηση των εκδηλώσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ, η οποία πέραν των άλλων ανέφερε ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται σε ένα τοπικό διαμέρισμα τρεις και τέσσερις εκδηλώσεις και σε άλλα να μην χρηματοδοτούνται.

Τον λόγο πήραν και άλλα μέλη του Δ.Σ της ΔΗΚΑΔΙΜΕ που ήταν παρόν όπως ο κος Μιχελής, ο οποίος πρότεινε να υπάρξουν προτάσεις για καινοτόμες εκδηλώσεις όπως έχει γίνει πρόταση για να διεξαχθεί τρίαθλο στην περιοχή κ.ο.κ αλλά και ο κος Στούπας και ο κος Μακρής όπου θέλησαν να ακούσουν προτάσεις των συλλόγων.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι προτάσεις του προέδρου του Συλλόγου του οικισμού Μακρυμάλλη κου Μουτουσίδη που αναφέρθηκε στο ότι θα πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις για την ειρήνη, τώρα που "φουντώνουν τα σύννεφα του πολέμου" για εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και άλλες εκδηλώσεις, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχει στο Μακρυμάλλη τον Αύγουστο και έκθεση ψηφιδωτού. Ενώ σημείωσε ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι παραδοσιακοί χοροί.

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον ακούστηκε και η τοποθέτηση της κας Κατερίνας Ταυρή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλλας "Αγγελής Γοβιός"  σχετικά με πρόγραμμα που υπάρχει από την Περιφέρεια για συλλόγους και αν θα μπορούσε να συμμετέχουν και σύλλογοι του Δήμου μας, κάτι το οποίο, όπως μας ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ σε συζήτηση που είχαμε μαζί της, θα το κοιτάξει και αν μπορεί να γίνει κάτι και βέβαια να πραγματοποιηθεί.

Τέλος ειπώθηκαν προτάσεις για διάφορα θέματα όπως και για το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα γίνει στην Λούτσα στις 3 Ιουνίου, όπως το να γίνουν οι χοροί ανάλογα με την περιοχή, δηλαδή εάν περισσότεροι από δύο σύλλογοι χορεύουν χορούς από την Εύβοια να τους παρουσιάσουν ταυτοχρόνως σε διαφορετικούς βέβαια κύκλους, κάτι που βοηθάει και στο χρόνο αλλά είναι και πιο όμορφο και γίνεται σε πάρα πολλές εκδηλώσεις. Ενώ ακούστηκαν και προτάσεις για συνεργασίες συλλόγων για εκδηλώσεις κάτι που θα μαζέψει περισσότερη επισκεψιμότητα.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση