Εκκλησιαστικό Ρητό

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών: Αναζητώντας την μητρική αγάπη

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών, οι μαθητές του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ψαχνών, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Ρούλα Τσίρη, Μαρία Βασιλείου, Ευαγγελία Μανιώτη και Ελένη Κουτσάφτη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μητρική αγάπη. Όπως λέγεται «θεωρείται το καύσιμο που ωθεί ένα συγκεκριμένο άνθρωπο να καταφέρει το ακατόρθωτο» και αυτό το προσεγγίσαμε μέσα από παραμύθια και προσωπικές αφηγήσεις των παιδιών.
Η δράση ξεκίνησε με την αφήγηση των παραμυθιών «Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» της Glori Debi και «Αγάπη μου» της Desbordes Astrid, παρακολουθώντας δύο συγκινητικές ιστορίες, που αποδεικνύουν την μαγεία της μητρικής ζεστασιάς.
Η αγκαλιά, το χαμόγελο και τα συναισθήματα που νιώθει κάθε μητέρα για το παιδί της αποτυπώθηκαν μέσα από τις σελίδες των παραπάνω βιβλίων, οι οποίες κέντρισαν την φαντασία των παιδιών.
Στην συνέχεια ακολούθησε δραστηριότητα όπου τα παιδιά κατασκεύασαν το δικό τους ανάγλυφο ουρανό, στολίζοντας τον με αστέρια με το όνομα της μητέρας τους.   
Η υπεύθυνη
Μαρία Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση