Εκκλησιαστικό Ρητό

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗΣ, ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΠΟΛΤΙΚΩΝ

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου Πολιτικών και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ενώ προεξήχε και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε εξάδα Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, αλλά προσευχήθηκαν παράλληλα και για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής, Γεροντίσσης Χριστονύμφης (Κωστή), της οποίας ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο ιερό Μνημόσυνο.
Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και, με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στην σταυρική οδό του χριστιανού, την οποία ακολούθησαν, αφιερώνοντας την ζωή τους ολοκληρωτικά στον Κύριο, οι ευλογημένες Μυροφόρες ψυχές και οι Κηδευτές του Κυρίου, ενώ χαρακτήρισε ως τέτοια αφιερωμένη ψυχή, δοσμένη στον Κύριο και την μακαριστή Γερόντισσα.
Μετά την τέλση του ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μοναχών για την συγκρότηση Ηγουμενοσυμβουλίου μετά την κοίμηση της Γερόντισσας, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο διόρισε, σύμφωνα με τον Νόμο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιφέρειας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη, ως εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, προσωρινώς, μέχρι την κουρά μιας έως σήμερα δοκίμου αδελφής.
Μετά την Θεία Λειτουργία, άπαντες μετέβησαν στον Τάφο της μακαριστής Γερόντισσας, στο κοιμητήριο της Ι. Μονής, όπου και ο π. Νικόλαος, με εντολή του Σεβασμιωτάτου τέλεσε το νεκρώσιμο τρισάγιο.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση