Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Κάτω τα χέρια από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας

Ο Γιώργος Μητροπέτρος με ανακοίνωση του, στηρίζει τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομο.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο.!


Ως απλός πολίτης και όχι τόσο πιστός, ως ενδεχομένως να έπρεπε, διερωτώμαι αν είναι χρήσιμο για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό μια ισοπέδωση σε αξίες , σε φωτεινά παραδείγματα προσφοράς και ήθους σε θεσμούς, που από τα βάθη της Ιστορίας και σε δύσκολους καιρούς έχουν σταθεί όχι μόνο δίπλα στο λαό, αλλά μπροστά στο αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, στην μείωση της ανέχειας και στην επούλωση του πόνου όλων των μορφών οικονομικού αλλά και ψυχικού.

Δεν γνωρίζω σε βάθος τα θέματα για τα οποία υπάρχει αυτός ο ορυμαγδός ανακοινώσεων και κατηγοριών από αγανακτισμένους φιλεύσπλαχνους πολίτες και εκπροσώπους φορέων, αλλά ένα γνωρίζω καλώς, πως ο λόγος του επικεφαλήw της μητρόπολής μας, πάντα, αλλά και πρωτίστως αυτήν την δύσκολη για τους πολίτες περίοδο είναι καυστικός , δίκαιος, αληθινός, παρηγορητικός και ανιδιοτελής, που ίσως κάποιους ενοχλεί.

Μαζί βέβαια με τον λόγο υπάρχει και η πράξη και το τεράστιο έργο της Μητρόπολης και του Σεβασμιότατου, το γνωρίζουν πρώτα και καλύτερα αυτοί οι πολίτες που το εισπράττουν, οι μη έχοντες , οι κατατρεγμένοι, οι ασθενείς και όσοι έχουν την ανάγκη και έχουν κτυπήσει την πόρτα της Μητρόπολης ( έχω την τύχη ή την ατυχία να γνωρίζω).

Σε αυτή την κατοχική, κατ΄εμέ, περίοδο χρειάζεται όλοι να είμαστε μαζί ώστε από κοινού να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα: το ψωμί, την μόρφωση, την ελευθερία της πατρίδας μας.

Να αγωνιστούμε:
•για να μη λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία από την πείνα,
•να μη βρεθούν στο δρόμο νοικοκυριά χάριν των δανειστών,
•να ανακτήσουμε την πατρίδα μας,
•να επιστρέψει τα χαμόγελο στα χείλη του Λαού
•να κρατήσουμε ψιλά την σημαία της αξιοπρέπειας

Πάντα, αλλά και σήμερα, είναι ανάγκη η εκκλησία μας με τους πεφωτισμένους ιεράρχες της ( υπάρχουν πολλοί), να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα για όλα τα παραπάνω, και δεν χρειάζονται, κατά την ταπεινή μου άποψη, αποδείξεις εντιμότητας, έργου και προσφοράς !….τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ το δίνουν οι πιστοί αλλά και όλοι οι πολίτες.

Ας αποτινάξουμε από πάνω μας τα διάφορα «ταμπού» που μας σερβίρουν και ας πούμε ειλικρινά την δική μας αλήθεια.!

Σεβασμιότατε, συνεχίστε το έργο σας, άλλωστε εσείς περισσότερο γνωρίζετε το «ωσαννά- ωσαννά» και μετά το… «Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν » ούτος ή άλλως η Ανάσταση θα έλθει!

Γιώργος Μητροπέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση