Εκκλησιαστικό Ρητό

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Μέτωπο φορέων στην Εύβοια για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη. Αυξάνονται οι πιέσεις προς τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων.Mε στόχο τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, εξελίσσονται διάφορες δράσεις στην Εύβοια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ομάδας πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη», πρόσφατα έγιναν συναντήσεις ενημέρωσης των πολιτών για «το πού βρίσκεται η υπόθεση της διάσωσης του υγρότοπου, της εκδίωξης των καταπατητών από την προστατευόμενη ζώνη, της αντιμετώπισης των πηγών ρύπανσης, της ανάδειξης της οικολογικής, αρχαιολογικής, κοινωνικής σημασίας του Κολοβρέχτη».

Επόμενη συνάντηση για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου στις 8.30μμ στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας, ενώ το επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην Νέα Αρτάκη, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση ανοιχτών ομάδων εργασίας για την καλύτερη και πιο συλλογική λειτουργία της ομάδας πολιτών.

Επίσης οι τοπικοί φορείς έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία του υγροβιότοπου και στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικές ομάδες, συλλόγους της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης, των Ψαχνών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Όπως τονίστηκε, εξάλλου, στη συνέλευση της Τετάρτης, η υπόθεση του Κολοβρέχτη σχετίζεται άμεσα και με την υπόθεση της ρύπανσης του πόσιμου νερού και του εδάφους στην Μεσσαπία από την ανεξέλεγκτη εξορυκτική δραστηριότητα την οποία συνοδεύει μια διαχρονική συνομωσία σιωπής του τοπικού πολιτικού προσωπικού, σχετίζεται με την ανάδειξη της οροσειράς της Δίρφυς και του Καντηλιού, την περιβαλλοντική υποβάθμιση των υγροβιοτόπων στα Κανατάδικα της Ιστιαίας και της λίμνης του Δύστου στην νοτιοκεντρική Εύβοια, σχετίζεται με την μάχη που δίνουν αυτήν την περίοδο οι κάτοικοι στην Κάρυστο ενάντια στις τερατώδεις ανεμογεννήτριες».

facebook: Να προστατευτεί ο υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη – Εύβοια

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση